♥ orang-orang comel ♥

Wednesday, February 17, 2016

kenangan mengusik rindu

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

selamat malam sahabat.. tiba-tiba kedengaran suara ayu di telinga siti. Assalamualaikum ayu.. lama tak dengar khabar.... apa berita tentang alif ? waalaikumussalam ...Alhamdulillah dia sihat... dah jadi askar sekarang... waa untungla rezeki dia..

Lalu..................... Ayu teringat kisah persahabatan mereka dengan Alif yang dulunya Alif seorang budak yang nakal.. boleh di katakan mat rempit, dan liku-liku persahabatannya sangat mengancam jiwa dan perasaannya..

suatu masa, Alif berkenalan dengan seorang perempuan yang juga nakal, dan perempuan ini banyak mengubah kehidupannya.. sehinggalah dia lupa akan sahabat lamanya yang dulu telah lama bersama. Tapi,..... suatu ketika, Alif mempunyai konflik dengan perempuan itu, kemudian Alif sedih, dan kembali menghubungi Ayu, mulanya Ayu tidak berminat untuk berhubungan lagi dengannya tetapi dengan adanya perasaan sayang, ayu teruskan perhubungannya,

Dugaan demi dugaan yang dihadapi akhirnya, Ayu dan Alif terpisah..

Menjalani kehidupan masing-masing, Ayu melanjutkan pelajaran di sebuah Universiti manakala Alif pula meneruskan perjuangan sebagai satria negara.

Ayuuuu........................................................ teriakan siti. awak ni asyik berkhayal je la, tak ubah seperti yang dulu....  tersentak ayu dibuatnya...

lalu mereka berdua pun ketawa bersama...

kadang-kadang saya tak suka sesuatu pertemuan,
kerana sesuatu pertemuan itu pasti ada perpisahan
dan kalau nak tahu saya tak suka perpisahan
sebab suatu perpisahan itu pasti akan berakhir dengan kenangan yang dirindui...

yakinlah perancangan Allah itu indah :)

No comments: